Otvorena integrativna radionica za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom ,,Prijatelj’’ i socijalno poduzeće Prijateljica plus d.o.o. danas su u Metkoviću svečano otvorili integrativnu radionicu za zapošljavanje osoba s invaliditetom.
Riječ je o prvoj integrativnoj radionici u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a nalazi se u Ulici Andrije Hebranga na površini od 500 m2.

Tijekom svečanoga otvorenja prisutnima su se obratili predsjednik Udruge Prijatelj Nikola Popovac, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnici Ljubica Lukačić i Ivan Ćelić, pročelnica za poslove Župana i Županijske skupštine DNŽ Žaklina Marević, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan i direktorica poduzeća Prijateljica Plus Marina Mustapić.

„Trenutno je u integrativnoj radionici zaposleno devet osoba, od čega je pet osoba s invaliditetom. Ovaj prostor je još uvijek u izgradnji, a kada bude dovršen sredinom iduće godine, zapošljavat će 14 osoba s invaliditetom, odnosno ukupno 20 osoba. U radionici se izrađuju naši suveniri od drva, gline i gipsa. Uskoro očekujemo i nove strojeve te se nadamo da ćemo izrađivati i suvenire od bračkoga kamena te proširiti svoju ponudu“, istaknuo je predsjednik Udruge Prijatelj Nikola Popovac.

Inače, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković osnovana je 2003. godine te već 19 godina brine o osobama s invaliditetom i djeci s poteškoćama, provodi različite projekte te zapošljava osobe s invaliditetom. Udrugu čini stručni, rehabilitacijski i administrativni tim koji se sastoji od preko 70 djelatnika različitih struka, iskustava i profesija. Od 2018. godine udruga je ovlašteni pružatelj socijalnih usluga za više od 60 djece s teškoćama u razvoju u Metkoviću te na poluotoku Pelješcu. Udruga je 2011. osnovala Socijalnu zadrugu Prijateljicu, a kako bi ostvarili dugogodišnji cilj osnivanja integrativne radionice, osnovali su i Socijalno poduzeće Prijateljica plus. Cilj socijalnoga poduzeća Prijateljica plus je zapošljavanje marginaliziranih skupina, kako bi svojim radom osigurale egzistenciju te tako bile ravnopravne u društvu.

Shopping Cart
Scroll to Top
preloader