Otvoren Darovni dućan s proizvodima koje su izradile osobe s invaliditetom

U Metkoviću je jutros otvoren prvi Darovni dućan u kojem se prodaju proizvodi koje su izradile osobe s invaliditetom.

Riječ je o još jednoj uspješnoj aktivnosti Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ koja svojim projektima već 20 godina kontinuirano poboljšava kvalitetu života osoba s invaliditetom te doprinosi njihovoj integraciji u društvo. Udruga tako provodi i različite projekte kojima je cilj uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada.

„Odlučili smo napraviti jedan korak naprijed i u Metkoviću otvoriti Darovni dućan u kojem se mogu kupiti različiti suveniri. Sve u Darovnom dućanu izradile su osobe s invaliditetom zaposlene u našoj Udruzi te u našim socijalnim poduzećima. Konkretno, Darovni dućan otvara naša socijalna zadruga Prijateljica u kojoj je zaposleno pet osoba s invaliditetom, dok je u samoj Udruzi ‘Prijatelj’ zaposleno još osam osoba s invaliditetom. Sveukupno, na današnji dan brojimo 70-ak zaposlenih osoba“, kazao je predsjednik Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Nikola Popovac te dodao da su u planu i nove aktivnosti kojima je svrha zaposlenje osoba s invaliditetom.

„Nadamo se da je ovo naš prvi Darovni dućan te da ćemo se nastaviti širiti. Na desnoj strani grada smo zakupili jedan veliki prostor koji je trenutno u fazi uređivanja te u kojem bi trebala biti integrativna radionica. Samim njezinim osnivanjem, koje nema na području od Dubrovnika do Splita, omogućilo bi nam daljnje zapošljavanje osoba s invaliditetom“, naglasio je Popovac.

Darovni dućan nalazi se na adresi Ulica Ante Starčevića 9.

Shopping Cart
Scroll to Top
preloader